20th WCET Biennal Congress

10442435 261970503989685 181279210716674505 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Enterostoma Terápeuták Világtanácsának 15. kongresszusára 2014. június 15-19-én került sor Svédországban Göteborg városának szívében lévő kongresszusi központban. A kongresszus témája: „Az élet nem cél hanem egy utazás ” Amikor megszületünk belépünk egy útra. Fizikailag, szellemileg és szociálisan a menetidő egész életünket felöleli. A betegség a sztóma, seb vagy kontinencia problémája belép az utunkra, ahol találkozni fog az ET ápolókkal azzal a céllal, hogy biztosítsa a lehető legjobb ellátást a beteg számára.
Ez a kongresszus a sztómaterápiás nővérek nemzetközi szintű találkozója volt azzal a céllal, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és fejlesszék szakmai tudásukat.

9th East-West Colorectal Days

image001Immáron kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Coloproctológiai Társaság a kongresszusát, Hajdúszoboszlón.
A három napos rendezvény szervezője Dr. Bartha Iván.
A programban a proctológia számos kérdésköre szerepelt. Nemzetközileg elismert szakemberek ,és a colorectális szakma kiválóságai tartottak előadásokat az új műtéti, kezelési eljárásokról. Számos ország képviseltette magát, így Olaszország, Egyesült Királyság, Belgium, Németország, Ausztria.

8th East-West Colorectal Days

2012 október 3-5

8th East- Weast Colorectal Days

Immár 8. alkalommal szervezi meg a Magyar Koloproctológus Társaság éves kongresszusát, Hajdúszoboszlón a Hotel Silver-ben. A rendezvény nemzetközisége és magas szakmai színvonala az évek során sem vesztett fényéből.

A Magyar Sztómaterápiás nővérek egyesületét Horváth Katalin Beatrix a (Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinika Budapest) első szerző, és Ragatsné Pusztai Julianna (Erzsébet Kórház Sopron) társszerzőségével a következő előadások hagzottak el.

I. Sztómakijelölés a sztómaellátásban (első szerző)
II. A gyakorlati kontrollvizsgálat jelentősége a sztómaellátásban (társszerző)
III. Testhejzet és sztómaalakváltozás a sztómaápolásban (első szerző)

7th East-West Colorectal Days

A Magyar Koloproktológus Társaság 2011 szeptember 7-9. között rendezi következő éves továbbképző kongresszusát 7th East-West Colorectal Days címmel. A kongresszus fővédnöke Dr. Kiss Zoltán Tamás az Egészségügyi Holding vezérigazgatója, fő szervezője Dr. Bartha Iván főorvos, a Mátészalkai Területi Kórház Nonprofit Kft sebészeti osztályának osztályvezetője, a Magyar Koloproktológus Társaság elnöke.

6th East-West Colorectal Days

 A Magyar Koloproktológus Társaság, a Finnish Society of Gastrointestinal Surgery, a Colorectal & Anal Surgery Branch of Chinese Medical

Association és a Magyar Gasztroenterológus Társaság Colon Szekciójának közös kongresszusa
Hajdúszoboszló, 2010. október 6-8.

Minden tudományos társaság számára legfontosabb feladat világossá tenni mit tart saját szakterülete meghatározó kérdéseinek, hogyan alkalmazkodik a szakmai világban tapasztalható változásokhoz és ezen belül hogyan határozza meg viszonyát a legfontosabb hazai és nemzetközitárs-társaságokhoz. Értékmérő az arra a kérdésre adott válasza is, hogy tudja-e biztosítani azt a rendszeres fórumot, ahol minden fontos küldetésének a leghatékonyabban eleget tehet és így az eredmények a napi gyakorlatba akár több csatornán át is áramolhassanak.

17th Congress of the World Council of Enterostomal Therapists - WCET

slide29

2008. június 15 – 19., Ljubljana, Slovenia

Screenshot 2017 10 8 Stoma 08 02 attordelt qxd 2008 ev III 2 pdf217th Congress of the World Council of Enterostomal Therapists - WCET

A WCET kongresszus több mint 30 éve fontos szerepet játszott a WCET fejlesztésében, mivel nemzetközi teret biztosít a Enterostomal Therapy Nurses számára és más egészségügyi szakembereknek, hogy bemutassák és megvitassák a klinikai kérdéseket, új kezeléseket és eljárásokat. Ezenkívül lehetőséget biztosít az ipar számára, hogy új termékeket mutasson be, lehetővé téve a résztvevők számára a legmodernebb termékeket és berendezéseket.

4th EAST-WEST COLORECTAL DAYS

big thumb2008. október 16-18. , Hajdúszoboszló

4th EAST-WEST COLORECTAL DAYS / A Magyar Koloproktológus Társaság, a Magyar Gyermeksebész Társaság és a Deutsche Gesellschaft für Koloproktologie közös kongresszusa

A Hotel Silverben megrendezésre kerülő rendezvényen számos kimagasló tudású, világszerte elismert szakember vendégeskedett és az előadók a világ tizenegy országából érkeztek. A meghívott előadók listája híven tükrözte nem csak a kongresszus nemzetközi mértékkel mérhető magas színvonalát, de azt a megbecsülést is, amelyet a magyar coloproctologia kapott azáltal, hogy Amerikától Ausztráliáig, Kanadától Németországig szívesen elfogadják meghívást.

3rd EAST-WEST COLORECTAL DAYS

P00022007. május 17-19.

3rd EAST-WEST COLORECTAL DAYS A Magyar Koloproktológus Társaság, az Italian Society of Colo-Rectal Surgery, a Mediterranean Society of Coloproctology és a Mediterranean Society of Pelvic Floor Diseases közös kongresszusának megrendezésére Hajdúszoboszlón került sor.

Előadó: Deák Gyuláné, Raskovicsné Csernus Mariann (Békés Megyei Kórház, Gyula):

Széklet inkontinencia mint életminőséget befolyásoló tényező rectum rezekciót követően

Magyar Sebész Társaság Coloproctologiai Szekció 2004.

Imagemeta2004. március 18-20.

Egerben került sor a Magyar Sebész Társaság Coloproctologiai Szekciójának 2004. évi Kongresszusára. A Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületét Deák Gyuláné képviselte.

Előadása címe: „Fűbe-fába az orvosság”