MESZK V. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus 2018.09.09

FB IMG 1537026804434A MESZK Országos Szervezete 2018. szeptember 6 és 8. között, immár ötödik alkalommal rendezte meg tudományos kongresszusát Siófokon a Hotel Azúr
Szállodában közel 850 fő részvételével.
Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere – a rendezvény fővédnöke – sajnos személyesen nem tudott jelen lenni a kongresszuson, az alábbi üzenetet küldte Dr. Nagy Anikó államtitkár tolmácsolásában:

Koloproktológiai Kongresszus 2017. 11. 16-18

 Koloproktológiai Kongresszus
2017. 11. 16-18
Helyszín: Danubius Hotel Hélia, Budapest

 

A preoperatív oktatás jelentősége sztómaképző műtétre váró betegek körében.

 

23561711 1587297564659874 547891614384251661 nSzerzők:
Csiszár Tímea Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház- Budapest
Piroska Nikolett Semmelweis Egyetem I. számú Sebészeti Klinika -Budapest
 
 

Bevezetés: azoknál a betegeknél, akiknél preoperatív időszakban volt lehetőség sztómaterápiás nővéri vizitre, nem csak a futószalag szerű ellátás került  kiküszöbölésre, hanem a kórházban eltöltött napok számát is sikerült csökkenteni, ezzel párhuzamosan emelve a betegelégedettséget és a betegbiztonságot.

Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszus 2017.04.26-28

Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszus
Siófok, 2017.04.26-28

 

75204A kórházak szakmai érdekvédelmi szervezeteként évek óta nagy érdeklődéssel szervezik háromnapos kongresszusukat. Az egészségügyi ágazat egyik legfontosabb eseményeként tartják számon, mely magas szakmai színvonalat és színes palettát felvonultató előadásokkal, a beszállító cégek újdonságait bemutató egészségügyi kiállítással, a vendégek kényelmét, kikapcsolódását, elégedettségét és biztonságát szolgáló szervezéssel érdemelték ki.

A rendezvény fontos találkozóhelyként szolgál a kórházi és az egészségügyi vezetőknek, döntéshozó és irányító szervek, valamint a beszállító cégek vezetőinek. 2017. évi kongresszustnak Siófok adott otthont 2017.április. 26-28-án.

Deák Gyuláné: "Egynyílású kolosztóma szűkület konzervatív megoldása a gondozási fázisban" címmel tartott előadást.

 

II. Betegbiztonsági konferencia 2016

                                                                Betegoktatás. Betegoktatás? Betegoktatás!


en2013fotoA sztómaképző műtétek száma 2001 01. 01-től 2013. 06. 06-ig klinikánkon lassú, de emelkedő tendenciát mutat.
A sztómaviselők számának növekedése az egyre inkább fiatalabb is korosztályt érinti, ezért még fontosabbá válik a rehabilitációjuk megoldása.
A sztómaviselők rehabilitációja a sikeres betegoktatás függvénye, hiszen ha a páciens helyesen tudja ellátni sztómáját, csökken a szövődmények száma ami életminőségét javítja, hiszen vissza tud térni a társadalomba. Az betegoktatás sikerét nagymértékben befolyásolja a beteg motiváltsága. A sztómaképző műtét
előtti és utáni betegmotiváció napjainkban, amikor a beteg számos helyről tud információhoz jutni sokszor igen nehéz feladat elé állítja a sztómaterápiás nővért.

Horváth Katalin Beatrix
Semmelweis Egyetem ÁOK I.sz. Sebészeti Klinika

Budapest

20th WCET Biennal Congress

10442435 261970503989685 181279210716674505 n

Az Enterostoma Terápeuták Világtanácsának 15. kongresszusára 2014. június 15-19-én került sor Svédországban Göteborg városának szívében lévő kongresszusi központban. A kongresszus témája: „Az élet nem cél hanem egy utazás ” Amikor megszületünk belépünk egy útra. Fizikailag, szellemileg és szociálisan a menetidő egész életünket felöleli. A betegség a sztóma, seb vagy kontinencia problémája belép az utunkra, ahol találkozni fog az ET ápolókkal azzal a céllal, hogy biztosítsa a lehető legjobb ellátást a beteg számára.
Ez a kongresszus a sztómaterápiás nővérek nemzetközi szintű találkozója volt azzal a céllal, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és fejlesszék szakmai tudásukat.

9th East-West Colorectal Days

image001Immáron kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Coloproctológiai Társaság a kongresszusát, Hajdúszoboszlón.
A három napos rendezvény szervezője Dr. Bartha Iván.
A programban a proctológia számos kérdésköre szerepelt. Nemzetközileg elismert szakemberek ,és a colorectális szakma kiválóságai tartottak előadásokat az új műtéti, kezelési eljárásokról. Számos ország képviseltette magát, így Olaszország, Egyesült Királyság, Belgium, Németország, Ausztria.

8th East-West Colorectal Days

2012 október 3-5

8th East- Weast Colorectal Days

Immár 8. alkalommal szervezi meg a Magyar Koloproctológus Társaság éves kongresszusát, Hajdúszoboszlón a Hotel Silver-ben. A rendezvény nemzetközisége és magas szakmai színvonala az évek során sem vesztett fényéből.

A Magyar Sztómaterápiás nővérek egyesületét Horváth Katalin Beatrix a (Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinika Budapest) első szerző, és Ragatsné Pusztai Julianna (Erzsébet Kórház Sopron) társszerzőségével a következő előadások hagzottak el.

I. Sztómakijelölés a sztómaellátásban (első szerző)
II. A gyakorlati kontrollvizsgálat jelentősége a sztómaellátásban (társszerző)
III. Testhejzet és sztómaalakváltozás a sztómaápolásban (első szerző)

7th East-West Colorectal Days

A Magyar Koloproktológus Társaság 2011 szeptember 7-9. között rendezi következő éves továbbképző kongresszusát 7th East-West Colorectal Days címmel. A kongresszus fővédnöke Dr. Kiss Zoltán Tamás az Egészségügyi Holding vezérigazgatója, fő szervezője Dr. Bartha Iván főorvos, a Mátészalkai Területi Kórház Nonprofit Kft sebészeti osztályának osztályvezetője, a Magyar Koloproktológus Társaság elnöke.

6th East-West Colorectal Days

 A Magyar Koloproktológus Társaság, a Finnish Society of Gastrointestinal Surgery, a Colorectal & Anal Surgery Branch of Chinese Medical

Association és a Magyar Gasztroenterológus Társaság Colon Szekciójának közös kongresszusa
Hajdúszoboszló, 2010. október 6-8.

Minden tudományos társaság számára legfontosabb feladat világossá tenni mit tart saját szakterülete meghatározó kérdéseinek, hogyan alkalmazkodik a szakmai világban tapasztalható változásokhoz és ezen belül hogyan határozza meg viszonyát a legfontosabb hazai és nemzetközitárs-társaságokhoz. Értékmérő az arra a kérdésre adott válasza is, hogy tudja-e biztosítani azt a rendszeres fórumot, ahol minden fontos küldetésének a leghatékonyabban eleget tehet és így az eredmények a napi gyakorlatba akár több csatornán át is áramolhassanak.

nea 01

th

Honlapunk az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  és a Nemzeti Együttműködési Alap 
NEA-UN-17-M -0834 azonosító számú pályázat támogatásával készült.