Egészség rehabilitáció Konferencia

DSCN5198Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO október másodikát a sztómások Világnapjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet e betegek rehabilitációjára, illetve a sztómához vezető betegségek megelőzésére.

Ez alkalomból immár VIII. alkalommal szervezett konferenciát a Magyar ILCO Szövetség „A sztómával élők egészségügyi, szociális és pszihés életvitelének javításának alternatívái” címmel. A rendezvény fővédnökei Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán Egészségügyért felelős Államtitkár és Dr. Cserháti Péter Rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztos volt.

V. Országos Sztómás Találkozó Vác

DSCN0586 Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Magyar ILCO Szövetség jóvoltából az Országos Sztómás Találkozó, melyre valamennyi hazai ILCO tagszervezet mellett a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete is meghívást kapott. A rendezvény házigazdája a Váci ILCO Klub volt.

Mórahalom VIII. Stómás Világnap

elsokepmorahalom A Magyar ILCO Szövetség a "Sztómások Világnapja" alkalmából 2015.október. 09-10 rendezte éves konferenciáját, Mórahalmon a Colosseum Thermál fürdőben .

A rendezvényen a Szövetség 39 egyesülete képviseltette magát. Az előadások témája az „Egészség rehabilitáció” ezen belül is, „A vastag és végbélbetegség modern kezelése, műtétei, szűrése, onkológiája és a stressz összefüggése a szomatikus betegeknél.” A konferencián képviseltette magát a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete is, ám ez alkalommal önkéntesként, saját ILCO Egyesületeik pártoló tagjaiként voltak jelen.

IV. Országos Sztómás Találkozó

A Békés Megyei ILCO Egyesület és a Magyar ILCO Szövetség összefogásával, idén negyedik alkalommal került megrendezésre az Országos Sztómás Találkozó. A rendezvénynek a Thermál Cammping és Hotel adott otthont Békés Megye gyönyörű fürdővárosában Gyulán. A szabad ég alatt árnyas fák hűvösében, zöld környezetben találkozhattak ismét az ország minden részéből érkező sztómaviselők.