Mórahalom VIII. Stómás Világnap

elsokepmorahalomA Magyar ILCO Szövetség a "Sztómások Világnapja" alkalmából 2015.október. 09-10 rendezte éves konferenciáját, Mórahalmon  a Colosseum Thermál fürdőben .

A rendezvényen a Szövetség  39 egyesülete képviseltette magát. Az előadások témája az „Egészség rehabilitáció” ezen belül is, „A vastag és végbélbetegség modern kezelése, műtétei, szűrése, onkológiája és a stressz összefüggése a szomatikus betegeknél.” A konferencián képviseltette magát a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete is, ám ez alkalommal önkéntesként, saját ILCO Egyesületeik pártoló tagjaiként voltak jelen.

A rendezvény fővédnöke Dr. Beneda Attila az egészség politikáért felelős államtitkár volt..
Köszöntőt Mórahalom polgármestere Nógrádi Zoltán mondott, aki meghívta a konferencia résztvevőit a polgármesteri hivatalba egy kávéra.  Az előadók, többek között, Dr. Nagy András a MISZ elnöke, „A vastagbélszűrés lehetőségei és eredményessége”, Prof. Dr. Baradnay Gyula sebész professzor, a SZTE Sebészeti klinikájáról, Prof. Dr. Lázár György, sebész professzor, SZTE Sebészeti Klinika igazgatója, a Magyar Sebész Társaság past presidentje a „A colorectális daganatok sebészi kezelése”, tartottak előadást. De volt belgyógyászati, onkológiai, egészségpszichológiai témában is előadás is, Prof. Dr. Kiss Enikő Csilla  ” A lelki ellenálló képesség tényezőiről szólt!  Előadás volt még „A stressz hatása a betegség kialakulására és lefolyására”.
Előadások után a résztvevők igénybe vehették a szálloda wellnes részlegének szolgáltatásait.  Az esti program tombola  sorsolás  és bűvészbemutató volt.