Friss hírek

A MESZK VI. SZAKDOLGOZÓI TUDOMÁNYOS KONGRESSZUS

IIIszakdolg2019.szeptember.5-7 között hatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara háromnapos, maximális továbbképzési pontértékkel bíró szakdolgozói tudományos kongresszusát, melyen közel 900 egészségügyi szakdolgozó vesz részt. A kongresszus fővédnökségét Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter, védnökségét pedig Horváth Ildikó, az egészségügyi ellátásért felelős államtitkár vállalta fel.
   A szakmai rendezvény vendégeit , előadóit, és résztvevőit Dr. Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke köszöntötte. Beszédében elmondta, hogyA felkért elôadókon túl közel nyolcvan elôadás került elfogadásra a három napon keresztül tartó kongresszus plenáris ülésén és szakmai szekcióiban. Idén is kiemelkedôen nagyszámú absztrakt érkezett a szervezôkhöz, amelyek az egészségügyi ellátás valamennyi területét felölelik". 

A Tudományos Konferenciaszakmai témakörei a jó gyakorlatok bemutatása mellett a pozitív szervezeti kultúra, az életpályamodell és humán erôforrásmenedzsment, az infekciókontroll, a prevenció, az idôsellátás, betegmenedzselés, és a kommunikáció, valamint a képzés és a továbbképzés területéről kerültek ki.XII. szekcióban 95 előadást hallgathattak meg a résztvevők. A szervezés során arra törekedtek, hogy az egyes témaköröket multidiszciplináris megközelítésben, az elfogadott pályamunkák felhasználásával mutassák be.

meszkelsodiaAz előadók között üdvözölhettük Gál Zoltánnét, a Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Nonprofit Kft. sebészeti osztályának függetlenített sztómaterápiás ápolóját, egyesületünk oszlopos tagját aki a sztómaterápia témakörében tartotta meg előadását.

Előadás címe :Jógyakorlat alkalmazása a sztómagondozásban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Sebészeti Osztályán évente 600–700 sztómás beteg gondozását végezzük. 2016. november 15- tôl a korábbi, fôállás mellett végzett sztómaellátás helyett független sztómaterápiás ápolói státusz került bevezetésre. A sztómagondozói ellátással párhuzamosan új kubaturális viszonyok között végezzük sztómaviselôink ellátását. Elôadásomban összefoglalom a több mint két éves tapasztalatainkat ezen új státusszal kapcsolatban. Bemutatom a sztómaellátás napi feladatait, az ellátás szempontjait, az eddigi eredményeinket, a betegeink ezen idôszakban alkotott tapasztalatai alapján véleményüket. Ezen új ellátási forma számtalan elônnyel jár. Több idô jut betegeinkre, nyugalmas körülmények között lehet dolgozni az intimitás körülményeinek megteremtésével. Ezen új rendszerben minden szereplô nagyobb megelégedésével történik a feladat ellátása.

 

Gratulálunk kolléganőnk színvonalas előadásához, mely sikerét igazolja, hogy a kimagasló előadásért a  Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevélben részesítette!

 

      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01