Friss hírek

Coloproctológiai Kongresszus 2019.10.03-05

SiteHeaderXL 1

        A Magyar Sebész Társaság éves kongresszusa két szekcióban zajlott. A Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületének prominens tagja  Gál Zoltánné a Nyíregyházi Jósa András Kórház Sebészeti osztályának függetlenített sztómaterápiás nővére, aki egyben egyesületünk Tudományos Bizottságának elnöke előadóként vett részt a rendezvényen.

Előadásának címe: Független sztómaterápiás ápoló - 3 év tapasztalata

A poszter szekcióban egyesületünk másik két oszlopos tagja, Csiszár Tímea a Budapesti Szent Imre Kórház Sebészeti Osztályának sztómaterápiás nővére és Piroska Nikolett az Semmelweis Egyetem I. sz Sebészeti Klinika sztómaterápiás nővére közösen készített posztert, és Piroska Nikolett mutatta be.

A poster címe: A preoperatív oktatás jelentősége sztómaképző műtétre váró betegek körében.

Egyesületünkből néhány kolléganő azzal is büszkélkedhet, hogy a mindennapi munka mellett önkéntesként részt vesz az ILCO mozgalom munkájában. Nagy örömünkre szolgált, a rendezvény kapcsán a Magyar ILCO Szövetség egyik vezetőségi  tagja Vancsa Mária a magyar sztomásokért és a magyar ILCO mozgalomért végzett munkája elismeréseként Bergström Díjban részesült

Dr. Bartha Ivánt a Magyar Coloproctológus Társaságban végzett munkájáért (2002-2015) Herczel Manó díjban részesítették. Dr. Bartha Iván alapító tagja a Debreceni ILCO Egyesületnek, és nagy érdeme volt a napokban 30 éves jubileumot ünneplő Nyíregyházi ILCO Egyesület létrejöttében is.

Köszönet minden kedves résztvevő kolléganőnek, szívből gratulálunk az előadóknak!

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Mindenkinek, további sikeres munkát, nagyon jó egészséget kívánunk! 

 

Kémeri Julianna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01