SZTOMAEXPO 2018.09.17

received 259890257996320Immár hagyománnyá vált, hogy a "Van holnap!"  Zsákos Alapítvány az őszi hónapokban sztómaexpót rendez. Teszi ezt azért, hogy segítse a vastagbélrákkal kűzdő betegeket  a betegség megismerésében, a szűrési lehetőségek és azok fontosságára felhívja a figyelmet. Segítséget nyújt a kemo- és sugárterápia, valamint a műtétre való felkészülés ideje alatt. (táplálkozás, mellékhatások csökkenése, stb.) Sztómaviselők, és műtét előtt állók segítése, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a társadalomba, mint annak teljes értékű tagjai.

A rendezvény sikerét kiadványok, szórólapok, mintacsomagok és tanácsadás segíti. Éppen tanácsadói minősítésvben volt jelen a rendezvényen Horváth Katalin Beatrix a Magyar Sztomaterápiás Nővérek Egyesületének elnöke, hogy megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

 

 

A mai nap nagyon nagy nap nekünk. Délelőtt egy kétórás műsor (2 részben hallgatható) volt a sztómáról a KarcFM Spájz című műsorában.
Nagyon köszönjük Back Rékának  a műsor szerkesztőjének, hogy eljött a múlt heti Sztómaexpóra, és egy nagyon szuper műsort készített, ami reméljük sokaknak segít.
safe image


IV. Sztómaexpó 2015.10.18

sztomaexpo4Idén, 2015. október 18-án került megrendezésre a IV. Sztómaexpó, Budapesten, a Hotel Gellértben, (cím: XI. került Budapest, Szent Gellért tér 1.) A részvétel az idén is díjmentes volt.

A rendezvény fővédnöke idén Dr. Hoffman Tamás polgármester, szakmai védnök pedig Dr. Novák Krisztina Országos Betegjogi, Ellátott jogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az OBDK főigazgatója volt. A rendezvény célja most is az volt, hogy a műtét előtt álló betegekkel és a már sztómával élőkkel is megismertessék a jogaikat, és azokat a lehetőségeket, amelyek biztonságosabbá, élhetőbbé tehetik mindennapjaikat. A rendezvényen az érdeklődők hallhattak előadást a sztómaviselők jogairól Dr. Novák Krisztina előadásában, aki többek között azt is elmondta, hogy „a tájékoztatáshoz való jog és az egészségügyi dokumentációhoz való hozzáférés sérül leggyakrabban.” Részletesen megtekinthető az interneten: http://youtu.be/MWA_o74SJXc

Foto: Van holnap! Zsákos alapítvány!

II. Sztómaexpó 2013.10.04

sztomaexpo2Idén második alkalommal, 2013. október 4-én 12-17 óráig került megrendezésre a II. Sztómaexpó, Budapesten, a Hotel Gellértben, (cím: XI. került Budapest, Szent Gellért tér 1.)
A rendezvény fő célja az volt, hogy a műtét előtt álló betegekkel és a már sztómával élőkkel is megismertessék a jogaikat, és azokat a lehetőségeket, amelyek biztonságosabbá, élhetőbbé tehetik mindennapjaikat. A rendezvényen a betegek és a hozzátartozóik szakemberektől - sztómaterápiás nővértől, és dietetikustól - kaphatnak segítséget a mindennapi problémáik megoldásában akár az eszközökkel, akár a táplálkozással kapcsolatban. A rendezvényen testzsírösszetétel vizsgálat is történt, természetesen annak eredménye is kiértékelésre került, az eredménytől függően étkezési tanácsot is kaptak az érdeklődők, hogy hogyan tudnak változtatni az esetlegesen nem megfelelő értékeken.
      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01