„Egy délután… a sztómáról” 2015.március.27.

Beszámoló a Van Holnap! Zsákos Alapítvány
„Egy délután... a sztómáról” című rendezvényéről

hkb zsakos2015. március 27-én, pénteken, 14:00-16:00 óra között került megrendezésre a Van Holnap! Zsákos Alapítvány által szervezett „Egy délután... a sztómáról”elnevezésű rendezvény, melynek helyszíne Malom Közösségi Tér volt (Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 88/c).
A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes volt.
A rendezvény fő célja, hogy praktikus tanácsokkal legyenek ellátva a sztómaápolás és a mindennapi élettel kapcsolatban a sztómával élők és műtét előtt állók, valamint hozzátartozóik.
Ezen a rendezvényen, a Magyar Szómaterápiás Nővérek Egyesületét Horváth Katalin Beatrix – a Van Holnap! Zsákos Alapítvány önkéntese - képviselte.
Sajnálattal tapasztaltam, hogy a ma Magyarországon sztómazsákot forgalmazó cégek mindegyike nem tudott jelen lenni ezen a rendezvényen, amire véleményem szerint pedig igen nagy szükség lett volna.
A résztvevők hallhattak előadást a Coloplast (Kleerné Klement Zsuzsanna) és a Hartmann-Dansac (Bercsényi Anna) kiegészítő és sztómaápolási valamint a mindennapi ápolást megkönnyítő bőrápoló és bőrvédő termékeiről, melyek bemutatásra is kerültek. Igény esetén termékminták kérésére is volt lehetőség.
Jó lenne, ha a jövőben a ma Magyarországon sztómaterápiás termékeket gyártó/forgalmazó cégek szintén jelen tudnának lenni ilyen rendezvényen, mert ezzel nagyban megkönnyítenék a termékeik ismertetését az érintettekkel.
Hallhattak még előadást „Ápoljunk sztómát. De hogyan?” címmel, a már fent nevezett sztómaterápiás nővértől.
Továbbá az érdeklődők megismerhették a Fresenius cég által forgalomban levő néhány iható tápszerét.

Lehetőség nyílt az előadásokon elhangzottakat megbeszélni az előadókkal, valamint kötetlen beszélgetésre is volt mód. Aki megszomjazott az eltelt két órában, finom, frissen készült gyümölcsteát fogyaszthatott, melyet tetszése szerint ízesíthetett.

Horváth Katalin Beatrix
SE ÁOK I. sz. Sebészeti Klinika 

 

      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01