Mórahalom VIII. Stómás Világnap 2015.október. 09-10

elsokepmorahalom A Magyar ILCO Szövetség a "Sztómások Világnapja" alkalmából 2015.október. 09-10 rendezte éves konferenciáját, Mórahalmon a Colosseum Thermál fürdőben .
 

A rendezvényen a Szövetség 39 egyesülete képviseltette magát. Az előadások témája az „Egészség rehabilitáció” ezen belül is, „A vastag és végbélbetegség modern kezelése, műtétei, szűrése, onkológiája és a stressz összefüggése a szomatikus betegeknél.” A konferencián képviseltette magát a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesülete is, ám ez alkalommal önkéntesként, saját ILCO Egyesületeik pártoló tagjaiként voltak jelen.

A rendezvény fővédnöke Dr. Beneda Attila az egészség politikáért felelős államtitkár volt.

Köszöntőt Mórahalom polgármestere Nógrádi Zoltán mondott, aki meghívta a konferencia résztvevőit a polgármesteri hivatalba egy kávéra. Az előadók, többek között, Dr. Nagy András a MISZ elnöke, „A vastagbélszűrés lehetőségei és eredményessége”, Prof. Dr. Baradnay Gyula sebész professzor, a SZTE Sebészeti klinikájáról, Prof. Dr. Lázár György, sebész professzor, SZTE Sebészeti Klinika igazgatója, a Magyar Sebész Társaság past presidentje a „A colorectális daganatok sebészi kezelése”, tartottak előadást. De volt belgyógyászati, onkológiai, egészségpszichológiai témában is előadás is, Prof. Dr. Kiss Enikő Csilla ” A lelki ellenálló képesség tényezőiről szólt! Előadás volt még „A stressz hatása a betegség kialakulására és lefolyására”.

Előadások után a résztvevők igénybe vehették a szálloda wellnes részlegének szolgáltatásait. Az esti program tombola sorsolás és bűvészbemutató volt.      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01