Életműdíj

Életműdíjjal ismerte el több évtizedes munkáját a Magyar ILCO szövetség. eletmudi elza

2022. május 20-án került megrendezésre a X. Országos Sztómás Találkozó, Dunapatajon.

Ezen a rendezvényen került átadásra Magyar ILCO Alapítvány Életműdíja, amit Egyesületünk javaslatára Burnyóczki Elza, a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületének megalapítója vehetett át.

Ezen elismerésben részesült Jóbai Zsolt a Replant 4 Care Kft. ügyvezető igazgatója valamint és post humusz Horváth Gyula az első magyarországi ILCO Klub megalakítója.

 

Gratulálunk!

 

18 díj a MESZK szakdolgozói pályázatán I 2018.09.09

received 1872388892796597Fontos feladat, hogy a szakdolgozók is nyomon követhessék az innovatív megoldásokat és beépítsék a mindennapi gyakorlatba.

Az idén 200 éves Hartmann a világ egyik vezető orvostechnikai vállalata, amely élen jár az innovatív eszközök és eljárások terjesztésében. Ennek jegyében hirdették meg a ”200 éves Hartmann 200 napos szakdolgozói pályázatát”,a MESZK márciusi nőnapi szakmai konferenciáján, melynek célja az élvonalbeli termékek használatával szerzett tapasztalatok megosztása az ellátás különböző területein dolgozókkal.

A MESZK szakmai főtámogatóként örömmel állt a felhívás mellé, hiszen a korszerű termékek használata a betegellátásban nem csupán az emberi erőforrás leterheltségének csökkentésére nyújthat segítséget, hanem a betegbiztonság javításában is jelentős eredmények érhetők el alkalmazásukkal. Fontos feladat, hogy a szakdolgozók lehetőséget kapjanak arra, hogy az innovatív megoldásokat maguk is nyomon követhessék és beépítsék a mindennapi gyakorlatba valamint sikereiket a pályázat útján megoszthassák egymással.

Bergström díj 2017.november.16

IMG 6542Bergström díj

2017-ben a magyar sztómások érdekében végzett több mint 30 éves, fáradhatatlan mukájáért, kedvességéért, kiemelkedő empátiás képességéért, szervezésben nyújtott sokrétű segítségéért Szaszkó Józsefné Marikát a Kiskunhalasi Kórház sztómaterápiás nővérét és a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületének oszlopos tagját részesítette a Bergström díjban.

Szeretettel gratulálunk!

Pro Sanitate 2017. február.17

2017 pro sanitateA Magyar Országgyűlés, a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezését követően 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Hagyományosan e napon tüntetik ki a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakdolgozókat. Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017 egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is. A miniszteri kitüntetésekre a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel a díjazottakat, az elismeréseket Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól vehették át a díjazottak.

2014.október.15

szabo jozsefne 2014A Bergström Díjat Magyar Koloproktológus Társaság alapította 2007-ben- olyan ember munkáját minősíti aki az adott évben a magyar sztómaviselők érdekében, képviseletében a legtöbbet tette.

A Koloproktológus Társaság díjazottja Szabó Józsefné a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Transzplantációs és Sebészeti Klinikája Intenzív osztályának főnővére, sztómaterápiás ápolója.

2012.július.07

astellas


1927872 411839955519487 1829324248 nAz ünnepélyes díjátadóra 2012. július 7-én, a budapesti Művészetek Palotájában, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Diplomaátadó Ünnepségének keretében került sor. „Az Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat mára a hazai szakdolgozói társadalom egyik legfontosabb és legrangosabb megmérettetésévé vált. Ebben óriási szerepe van azoknak a jelölteknek, akik munkájuk, életük példájával a gyakorló kollégák és az iskolapadból most kikerülők számára egyaránt erőt, lendületet és reális, elismeréssel övezett életpályát képesek közvetíteni.

Idén a Magyar Sztómaterápiás nővérek Egyesületének vezetőségi tagja Brunyóczki Elza is részesült eme elismerésben, "Egyetemi Területi Gyakorlatvezetői Különdíj"- at kapott.

2012. március 15.

 
horvath katalin beatrix
Nemzeti ünnepünk 164. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozó elismerését kapta Horváth Katalin Beatrix kolléganőnk.

Szeretettel gratulálunk!

2010. június 30

 
kovacs gertrudA Semmelweis nap alkalmából Kovács Gertrúd a „Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért „ díj II. fokozatát vehette át Szombathelyen.
Egészségügyi pályáját 1981-ben kezdte Szombathelyen a kórház sebészeti osztályán. 1986-ban az osztály orvosaival, nővéreivel összefogva a sztómás betegek érdekében megalakították az ILCO klubot. A sztómások vele találkoznak először az életüket megváltoztató műtét után. Kedvességével, szakmai hozzáértéssel látja el őket tanácsaival, a szükséges segédeszközökkel. Elsőként tette le 1992-ben Budapesten a sztómaterápiás szaknővéri vizsgát. 1996 óta a Szombathelyi Otthonápolási Bt-nél dolgozik szakápolóként, emellett a kórház sebészeti osztályán továbbra is ő végzi el a sztómaterápiás feladatokat. Minden sztómát viselő bátran fordulhat hozzá segítségért, tanácsért. Fáradhatatlanul osztozik örömükben és bánatukban is.

Szívből Gratulálunk!

2010. június 25.

salamon voktorne
A Semmelweis napi ünnepség alkalmából a debreceni Kenézy Kórház Rendelőintézet Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. dolgozói közül kitüntetésben, illetve kitüntető címben részesült: "Kenézy-díj" Salamon Viktorné Urlógiai és Andrológiai Osztály sztómaterápiás nővére kapta.

Szívből gratulálunk!

2009. szeptember 10.

kkappeter bgigitta 22009. szeptember 10-én a Magyar Koloproktológus Társaság 5. kongresszusán második alkalommal került átadásra a Bergström –díj. Ez évben Kappéter Brigitta kolléganőnk vehette át a díjat jelképező gyűrűt a gyermek sztómaviselők érdekében végzett sokéves kiemelkedő munkájáért.

Nagyon sok szeretettel gratulálunk!

Forrás:  É+L  www.euuzlet.hu

      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01