2014.október.15

szabo jozsefne 2014A Bergström Díjat Magyar Koloproktológus Társaság alapította 2007-ben- olyan ember munkáját minősíti aki az adott évben a magyar sztómaviselők érdekében, képviseletében a legtöbbet tette.

A Koloproktológus Társaság díjazottja Szabó Józsefné a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Transzplantációs és Sebészeti Klinikája Intenzív osztályának főnővére, sztómaterápiás ápolója.

Marika 1994 óta elkötelezetten végzi ezt a tevékenységet számos felelősségteljes munkája mellett. Megalakulása óta nemcsak tagja, de gazdasági felelősként elnökségi tagja is a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületének, amely nem kis felelősséget és igen sok munkát ró rá. Oszlopos tagja annak a kis csoportnak, akik bármikor segítségül hívhatók, ha a frissen operált sztómaviselőknek otthoni szakápolás keretében van szüksége tanácsra, segítségre. A sztómaviselők ellátását nemcsak szívügyének tekinti, de aktívan részt vesz az Egyesület azon munkában, amely arra irányul, hogy Magyarországon is szakmává válhasson ez az ápolási tevékenység.

Gratulálunk a neves Díjhoz, további sok sikert és jó egészséget kívánunk!

      
 belvaros lipotvaros 2  letöltés  nea 01